דלג אל התוכן

אנחנו גאים לחשוף בפניכם לראשונה דירה נוספת שעיצבו בוגרי הקורס לעיצוב פנים בסטודיו, בליוויו של אמיר נבון, במסגרת תכנית המנטורינג.

הבוגרים-המעצבים הם תומר אלון, איש הייטק מצליח וגיל שחם-עמית, יזמית צעירה שמקימה עסק בתחום החקלאות בימים אלה ממש. שניהם סיימו את הלימודים במחזור אפריל 2013 וכבר נבחרו לעצב דירה ראשונה בפרוייקט המנטורינג של הסטודיו.

אמיר נבון מספר על הפרויקט ועל שיתוף הפעולה עם תומר וגיל:

הדירה נמצאת ברחוב צבי ברוק בשכונה ותיקה במרכז תל אביב (סמוך לבית ביאליק).  הבניין שנבנה בשנות ה-30 מכיל אלמנטים מיוחדים כגון לבני סיליקט, רצפות מצויירות, תקרות גבוהות וכו'.

ההנחיות שקיבלנו היו לתכנן את הדירה עבור זוג אירופאי מבוגר שעושה עליה לישראל ונאמר לנו כי עלינו לבצע את הפרוייקט כולו מהתכנון ועד הביצוע תוך 4 חודשים בלבד.

ניגשנו מיד לתכנון: לדירה היתה תכנית מאד מגבילה, המזכירה בצורתה את האות ר'. ההנחיות היו להכניס 2 חדרי שינה – בשטח קטן של 55 מ"ר בלבד– ולהפוך את הדירה מ-2.5 חדרים ל-3 חדרים. החשש היה שמצב כזה לא יותיר שטח ציבורי בדירה – האם ישאר מקום לסלון ולמטבח?

תכנון הדירה ארך חודש אחד ובסופו התקבלה התוצאה הבאה: על מנת להשתמש בכל האור והאוויר בדירה בצורה אופטימלית, נבנה חדר שינה בתוך חלל הסלון, כאשר הוא מופרד מהחלל הציבורי על ידי במה, קיר זכוכית ווילון שניתן לסגור ולפתוח בהתאם לצרכים – ועל ידי כך "להקטין" או "להגדיל" את חלל הסלון מבחינה ויזואלית. בשעת אירוח ניתן לפתוח את הוילון ומתקבלת תחושה שנמצאים בחלל של כ-30 מ"ר במקום בחלל של כ- 18 מ"ר.

בתהליך בחירת חומרים בחרנו בחומרים טבעיים – שימוש בעץ טבעי גם בריצוף וגם בחללי האיחסון המוסתרים באיזור חדר השינה, ואף השתמשנו בחומרים מתועשים כגון: רצפת בטון מוחלק, קורות ברזל וחשיפת ליבני הסיליקט המקוריות של הבניין ומסגור הריצופים המקוריים.

עבודת הנגרות לקחה חלק נכבד מהתקציב. היא משמשת גם לתחימת חלל, ומנצלת את גובה התקרה בדירה כדי להנכיח את עצמה בצורה מאד מרשימה. עם זאת השתדלנו לתת מראה של קירות לחלק מהארונות כדי למנוע תחושה של חלל אחסון – וכך הארונות משתלבים באופן אינטגרלי בארכיטקטורה של הדירה.

התקציב של הפרוייקט כולו, כולל הריהוט ומוצרי החשמל עמד על פחות מ-300,000 ₪ – תקציב נמוך יחסית לדרישות הרבות שהפרוייקט הציב בפני המעצבים ולמוצרים האיכותיים שנבחרו עבורו.

שיתוף הפעולה עם גיל ותומר היה מושלם. הם עבדו ביחד בצורה מעולה, התחלקו בעבודה מול הלקוח ובביקורים בדירה בעת ביצוע העבודות.

וכך, זמן הפרוייקט מתחילתו ועד סיומו ארך 4 חודשים בלבד.

כל הכבוד למעצבים הצעירים.


רוצים לשמוע עוד?
מלאו פרטים ונחזור בהקדם
אישור קבל מידע פרסומי