דלג אל התוכן
דירת 115 מ"ר ברחוב השופטים בתל אביב
 
המעצבות טלי גל ומיכל אינדיצקי בוגרות הסטודיו מספרות על פרויקט המנטורינג בליווי של אדריכל אמיר נבון:

הדירה במקור הייתה דירת 3 חדרים עם חדר רחצה אחד. הדירה הייתה דירה תל אביבית אופיינית עם מטבח בחלל סגור ומסדרון ארוך.

כשנכנסנו לדירה בפעם הראשונה מאוד מהר הבחנו בחסרונות וביתרונות של החלל. למרות שהדירה נהנית מארבעה כיווני אוויר ותקרה גבוהה היא הייתה חשוכה מאוד עם חלל ציבורי צר וארוך ומטבח קטן שהיה בחלל נפרד וסגור.

למרות זאת, מיד הבחנו באדריכלות המעניינת של הבניין עצמו, בעיצובו של דב כרמי. בויטרינות הגדולות בסלון קיימות משרעביות בטון מקוריות ומעניינות. ידענו שאין באפשרותנו להוריד אותן, ולמרות שהן מחשיכות מאוד את הדירה נצטרך לשלבן בעיצוב הדירה.

פרויקט מנטורינג

מכיוון שהדירה לא שופצה כנראה מאז בניית הבנין, באמצע שנות ה-50, יכולנו גם להתרשם מהנגרות המקורית והאיכותית שהייתה בדירה ומעיצוב החלל, שלזמנו, נחשב למרווח ויוקרתי.

החלטנו שכיוון העיצובי הנכון ביותר לדירה יהיה לחלוק כבוד לאדריכלות התל אביבית הקלאסית. רצינו להתייחס לסגנון העיצובי של אז ולתת לו פרשנות מודרנית.

מתוך החלטה זו, חשפנו קיר אבני סיליקט מקורי שהסתתר תחת הטיח. הדגשנו את משרעביות הבטון אפילו יותר, באמצעות שימוש בריצוף אפור באזור המטבח וחשיפת  עמוד הבטון שניצב במרכז החלל הציבורי. הרגשנו שאנחנו חייבות להשתמש בטרצו שומשום שהיה כה נפוץ בתל אביב הישנה והחלטנו לעשות משטח עבודה למטבח ממוזאיקה בעבודת יד. יחידת מדפי הברזל במטבח מתכתבת עם יחידות הנגרות הריבועיות שהיו אופייניות לתקופה. לפרקט שנמצא בכלל הבית ולריצופים בחדרי הרחצה חיפשנו חומרים וטקסטורות קלאסיות שנוכל להשתמש בהם בהקשר חדש ומרענן.

פרויקט מנטורינג

בגלל שהדירה לא מוארת, נמנענו מהנמכות תקרה, בחרנו לצבוע את הקירות והנגרות בלבן נקי, לשים וילונות לבנים ושקופים ובאופן כללי להימנע מאלמנטים שיכבידו על החלל כגון שטיחים, אביזרים משלימים כמו כורסאות או שולחנות צד.

הלקוחות וצרכיהם- משפחה עם שני ילדים קטנים. היה חשוב להם חדר שינה לכל ילד, חדר רחצה גדול ומאסטר בדרום מרווח ומפנק. כמו כן הם אוהבים לארח ולבשל והיה חשוב להם מטבח גדול, מקומות ישיבה רבים בסלון ופינת אוכל שתוכל להיפתח במידת הצורך.

כפי שציינו החלל הציבורי בדירה אינו גדול ומתאפיין בצורה מלבנית, צרה וארוכה. בחרנו לעצב מטבח מקביל ללא ארונות גבוהים שייתן תחושה פתוחה ומאווררת. כדי להוסיף מקומות אחסון רבים ולהסתיר את המקרר, הוספנו ארונות גבוהים לאורך המטבח והמסדרון.

ועכשיו, מספיק דיבורים… קבלו עוד קצת מהדירה המעוצבת:

פרויקט מנטורינג

פרויקט מנטורינג

פרויקט מנטורינג

מאוד נהננו משיתוף הפעולה בפרויקט זה. למדנו המון וצברנו ביטחון. כיום כל אחת פתחה סטודיו משלה!

תודה רבה לגדעון לוין על הצילום!
רוצים לשמוע עוד?
מלאו פרטים ונחזור בהקדם
אישור קבל מידע פרסומי