דלג אל התוכן

על פרוייקט הזוהר 30 ת"א – מאת איילת זיו ואורלי דקטר במסגרת פרוייקט המנטורינג מטעם סטודיו 6B בהנחיית האדריכל אמיר נבון, תיכננו ועיצבנו דירה בת 2.5 חדרים ששטחה כ-60 מ"ר, בשכונת בבלי. בפגישתנו הראשונה עם בעלת הבית, הנ"ל ציינה כי היא מעוניינת ב"דירת קטלוג". מרגע זה ואילך, הרעיון של כתיבת כתבה ו'סיפור הדירה', עמד לנגד עיננו בכל רגע בעת התכנון, ובחרנו להתמקד בסיפור מהלך התנועה בחלל. בחלוקה מחדש של החלל, יצרנו במרכז הדירה מוקד עניין מרכזי ה"BOX": ארון רב-תכליתי אשר בכל אחת מפאותיו, ישנה פונקציה הקשורה לאזור איתו הוא חופף. הפאה הקרובה לכניסה – משמשת כאחסון למעילים ולתיקים. הפאה החופפת עם הסלון – משמשת לאחסון מכשירי המדיה. הפאה הקרובה לחדר הרחצה – משמשת לאחסון מכונת הכביסה, המייבש וגם כמקום לאחסון חומרי ניקוי. והפאה האחרונה, החופפת עם חדר העבודה – משמשת כמדפים פתוחים לספרים ואחסון סגור למדפסת ולקלסרים. ה"BOX" בעצם מסמן את מהלך התנועה בחלל ומהווה צומת לשני המהלכים המרכזיים בדירה, החובקים את החלל וחוצים את הדירה לאורכה ולרוחבה. שני מהלכים אלו בעצם מובילים לחלונות המעניינים ביותר בדירה. מהלך אחד, מדלת הכניסה ועד לויטרינת הסלון ומהלך שני, מחלון המטבח בקצה האחד של הדירה, ועד לחלון חדר השינה, בצדה השני של הדירה. אומנם שטח הדירה הינו קטן, אך ביקשנו למקסם, ככל הניתן, את שני החללים בהם שוהה בעלת הבית הכי הרבה זמן – חדר השינה והסלון. יצרנו חדר שינה שאינו פרופורציונאלי לגודל החלל – חדר מפנק הכולל בתוכו חדר רחצה פתוח, המוגבה על במה.

לא היה לנו ספק שבסיפור של הרווקה התל אביבית, דרוש חדר יוצא דופן ומעניין. את הסלון "פתחנו" בכך שביטלנו קיר ויצרנו מחיצת זכוכית, הנותנת אשליה של חלל אחד גדול. התקנו וילון בצמוד למחיצה לשם אינטימיות, במידת הצורך. מאחר שבפגישתנו הראשונה בדירה נתקלנו בחלל חשוך ומסוגר, ייחסנו חשיבות רבה ליצירת דירה עם אור טבעי רב. לכן, ביטלנו בכל המפתחים את התריסים ובמקומם התקנו וילונות ונציאניים לבנים, שמחד משתקף מהם נוף הדירה ומנגד הם שומרים על הפרטיות. רגע לפני יום השיפוץ, מצאנו עצמנו מחפשות יצירת אמנות, ציור שיתלה מעל ספת הסלון, אשר יהיה הציור היחידי בבית. כמו ברוב סיפורי שיפוץ, לקראת סופו, נושא התקציב משאיר מעט מרווח נשימה. לא יכולנו להרשות לעצמנו ציור מקורי שיתאים בדיוק למה שדימיינו עבור החלל, אבל מצאנו פתרון יצירתי – אחת המעצבות, איילת זיו, ציירה בעצמה ציור אשר מכיל בתוכו את כל צבעי הדירה – אפור, שחור, חום, סגול וצהוב. הציור מפנה את הצופה אל המקום בו החלה כל היצירה – מהלך התנועה המוביל אל הויטרינה הגדולה. וכמו בכל סיפור, גם שיפוץ הדירה כלל עליות ומורדות, אך סוף טוב ואופטימי חתם אותו, כאשר השארנו לקוחה מאושרת ומרוצה ואנו, המעצבות, למדנו להתמודד עם חלל קטן ומאתגר, לשלב פרקטיות ועיצוב, לעבוד כצוות, לעמוד מול לקוחות וספקים, לתרגם את רצונותינו לתוכניות מפורטות ונהנינו לראות את התוצאה קורמת עור וגידים. סוף טוב הכל טוב.

   

לפני: אחרי: לפני:

למידע נוסף אודות דלתות כניסה מעוצבות, לחצו כאן. אחרי: לפני: אחרי: לפני: אחרי:  
לקבלת פרטים נוספים אודות הקורס לעיצוב פנים ותוכנית המנטורינג, לחצו כאן.
רוצים לשמוע עוד?
מלאו פרטים ונחזור בהקדם
אישור קבל מידע פרסומי